30. Maja 2024.

Ima 21 godinu i prava je senzacija

No, Olivija “Livvy” Dan (21)  je prava sportska senzacija, ali i kraljica društvenih mreža. Američki gimnastičarka dio je ženskog gimnastičkog tima Državnog univerziteta Luzijana koji je kući donio svoju prvu NCAA titulu u Teksasu. 

“Znate šta, još uvjek se osjećam jednostavno nestvarno. Bilo je to nezaboravno iskustvo i vjerovatno ću razmišljati o tome do kraja mog života“, rekla je Amerikanka poslije titule. 

Amerikanka kojoj je tek 21 godina već nekoliko godina osvaja svoj put do srca svojih obožavatelja, a sada nosi krunu kraljice društvenih medija među univerzitetskim sportistima. Oliviju samo na Instagram prati 5,2 miliona ljudi. Zvijezda LSU-a ima 13,2 miliona pratilaca na svim platformama (TikTok, X…). To joj u prevodu donosi pravo bogastvo. 

Ona je zaštitno lice brendove poput „Grubhub“, „Vuori“, „Bodyarmor“, „American Eagle Outfitters“, a ima sponzorske ugovore sa “Nauticom“, “Motorolom“ i “Acceleratorom“. “Prema podacima koje je u oktobru 2022. prikupio ON3, fakultetska sportska kompanija fokusirana na digitalne medije, podatke i marketing, Olivijin uticaj je na vrhu svih studentskih sportistkinja. Njena vrijednost se procjenjuje na više miliona dolara, a po objavi zarađuje 31.000 dolara. 

Nedavno je potpisala višegodišnji ugovor sa digitalnom platformom “Passes“. Forbes je objavio da je Danova potpisala “višemilionski” NIL ugovor. Platforma pomaže stvarateljima koji mogu ponuditi obožavateljima pristup ekskluzivnom sadržaju da se prihoduju.

“Nudeći ekskluzivne sadržaje i iskustva, mogu svoju strast za gimnastikom kao studentskog sportiste i kreiranje sadržaja pretvoriti u održivu karijeru, te izgraditi dublje veze sa svojim obožavateljima i pristalicama“. 

Istakla je da joj se sviđa “kako je Passes tako prilagođena korisnicima”, a platforma je “intuitivna i laka za navigaciju, što kreatorima olakšava postavljanje svojih naloga, kreiranje sadržaja i interakciju sa svojom publikom bez ikakvih tehničkih prepreka.”

Model “Sports Illustrated“ će prodavati pet različitih pretplatničkih paketa na svom profilu “Passes“.

Danova tek treba da otkrije da li će se vratiti na LSU jer joj je preostala još jedna godina. Inače, ona se zabavlja sa MLB zvijezdom Paulom Skenesom koji je 2023. bio prvi izbor Pitzburg Pirata. 

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare