13. Februara 2024.

Ilon Mask: Šansi nema da Putin izgubi u Ukrajini, slanje pomoći Kijevu samo produžava sukob

Dalje slanje američke pomoći Kijevu samo će produžiti sukob, ocenio je preduzetnik

Milijarder i preduzetnik Ilon Mask upozorio je američke senatore da “nema šanse” da će ruski predsednik Vladimir Putin izgubiti u Ukrajini.

Glavnom izvršnom direktoru kompanije “Tesla” u komentarisanju situacije u Ukrajini pridružili su se na Iksovom forumu i senatori Ron Džonson, Džej Di Vens i Majk Li, kao i bivši kandidat republikanca za predsedničku nominaciju Vivek Ramasvami i preduzetnik i investitor Dejvid Saks. Svi oni se protive slanju američke pomoći Kijevu.

Džonson, sernator iz Viskonsina, poručio je da oni koji očekuju pobedu Ukrajine “žive u svetu mašte”.

“Moramo da eliminišemo tu stvar”, rekao je Vens o paketu pomoći vrednom 95 milijardi dolara, koja uključuje 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini, kao i finansiranje Izraela, Tajvana i humanitarne pomoći za Gazu.

Mask je dodao da će dalje slanje pomoći Kijevu samo produžiti sukob. “Ova potrošnja ne pomaže Ukrajini. Produženje rata ne pomaže Ukrajini”, rekao je on.

Kako navodi “Blumberg”, ovo nije prvi put da je Mask doveo u pitanje sposobnost Ukrajine da iz sukoba izađe kao pobednik, što je izazvalo burne kritike kako iz Kijeva tako i od demokratskih članova Kongresa koji tvrde da je pomoć u odbrani Ukrajine u interesu Amerike.

Mask je naveo i da je njegov interes da se zaustavi smrt ljudi sa obe strane i dodao da sumnja u mudrost svrgavanja Putina.

“Oni koji žele promenu režima u Rusiji trebalo bi da razmisle o tome ko je osoba koja bi mogla da ukloni Putina i da li će ta osoba biti mirotvorac? Verovatno ne”, rekao je Mask.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare