Igumanu Kijevske lavre pozlilo u sudnici u Kijevu, saslušanje odloženo - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Igumanu Kijevske lavre pozlilo u sudnici u Kijevu, saslušanje odloženo

Starešina Kijevsko-pečerske lavre, mitropolit Pavel na sudu u Kijevu saopštio je da se oseća loše zbog čega je sudija pomerio saslušanje za 3. april, saopštili su lokalni mediji.

„Mitropolit Pavel je tokom sudskog zasedanja izjavio da mu je pozlilo, pao mu je šećer u krvi. S tim u vezi sudija je odložio sednicu za ponedeljak u 9.00 časova“, piše list.

Tada će sud razmatrati meru zabrane protiv igumana.
Advokat mitropolita Pavla je saopštio da se optužbe protiv njegovog štićenika zasnivaju na zapisima Službe bezbednosti Ukrajine čije originale neće da dostave na uvid.

Ranije je saopšteno da je u Ševčenkovskom okružnom sudu u Kijevu počelo saslušanje o izricanju mere zabrane igumanu Kijevsko-pečerske lavre mitropolitu Pavelu. Tužilaštvo je tražilo danonoćni kućni pritvor.

Advokat mitropolita je tražio da se suđenje odgodi za ponedeljak kako bi imao vremena da se upozna sa materijalom predmeta. Sudija je odbio zahtev. Nakon toga je advokat tražio izuzeće sudije zbog pristrasnosti, ali je i taj zahtev odbijen, preneo je portal „Strana“.
Ranije danas starešina Kijevsko-pečerske lavre, mitropolit Pavel izjavio da mu je uručeno obaveštenje o pokretanju postupka zbog sumnje da je odgovoran za raspirivanje međuverske mržnje i saradnju s Rusijom.

Potom su pripadnici SBU izvršili pretres prostorija u kojima mitropolit živi, Ukrajinska pravoslavna crkva je saopštila da su mitropolita pozvali i na saslušanje u podne po lokalnom vremenu.
Starešina Kijevsko-pečerske lavre je rekao da je sve što se trenutno događa progon crkve.

sputnik

Danas objavljeno

Kurti odgovorio SAD-u nakon prvih mjera protiv Prištine

Vanja A

Ukrajinske ćelije za mučenje: Obračunavaju se sa ljudima zbog saradnje sa Rusima

Vanja A

Novi zakon: Zabrana šporeta na gas

Vanja A

Ostavite komentar