26. Aprila 2023.

Ickx K2 od svakoga po malo

DR Automobiles, firma koja od 2006. prodaje kineska vozila u Italiji, upravo je najavila stvaranje nove marke pod nazivom Ickx. Njegovo prvo vozilo pod nazivom K2 zasnovano je na modelu BAIC-u BJ40.

Na njemu se može prepoznati po malo od svakoga… podseća najviše na Jeep Wrangler, sa prednjom maskom Range Roverima a ni Suzuki Jimny nije daleko.

Ickx naglašava da je rešetka u potpunosti izrađena od karbonskih vlakana kako bi se dobio impozantan izgled.

Ispod rešetke, plastični branik i zaštitna ploča pomažu u zaštiti K2 na makadamu.

U svladavanju terena na raspolaganju mu je i elektronsko zaključavanje prednjeg i zadnjeg diferencijala te povremeni pogon na sve točkove.

K2 je dugačak 4645 mm, što ga čini oko 140 mm kraćim od Jeepa Wranglera s četiri vrata. Težak je 2180 kg i može vući do 1500 kg.

Ispod haube postoji samo jedna opcija motora, 2,0-litarski, četverocilindarski dizel motor od 162 KS (119 kW) i 380 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa osmo stepenim automatskim menjačem. Maksimalna brzina iznosi 160 km/h.

Enterijer Ickx K2 u baznoj postavci dolazi sa kožnim presvlakama i 12,3-inčnim ekranom informacionog monitora. Standardno raspolaže sa Apple CarPlay i Android Autom, dvozonskom klimom i demontažnim tvrdim krovom u stilu Wranglera.

Cena 55.000 evra. Kažu od jeseni, moći će da se kupi i u Evropi. 

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare