7. Novembra 2023.

“I dalje smo jaki u Kini, postavljamo rekorde”

Uprkos blagom padu ukupnog prihoda i žestokoj konkurenciji lokalnih brendova, iPhone je zadržao svoju privlačnost, i čak postavio rekord prodaje u Kini tokom trećeg kvartala, dodao je Kuk.

Iako se Apple suočava sa preprekama zbog geopolitičkih tenzija i slabijeg prijema iPhone 15 serije u poređenju sa prethodnicima, kompanija ima razloga da bude optimistična.

Čini se da se pad prodaje pametnih telefona u Kini usporava, što sugeriše da bi se tržište moglo stabilizovati. Štaviše, serija iPhone 15 doživela je smanjenje cena na kineskim onlajn prodavnicama neposredno pre dana kada su u Kini inače velike akcije, 11.11, što nagoveštava potencijalno povećanje prodaje.

Kineski Huawei Mate 60 najveći je konkurent “jabuci” na ovom tržištu, ali iz kompanije tvrde da očekuju dobre rezultate tokom predstojeće praznične sezone, prenosi Gizmochina.

Nedavna poseta Tima Kuka Kini, koja je uključivala sastanke sa Appleovim dobavljačima, govori u prilog njhovoj želji da ostanu konkurentni u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, i ujedno na jednom od najvažnijih tržišta.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare