21. Februara 2023.

Hyundai ne odustaje od superautomobila

Međutim, direktor je kasnije rekao i da automobil neće biti pušten u proizvodnju. Uprkos toj izjavi, međutim, još uvek postoji nada da ga dočekamo.

Naime, na Canadian International AutoShowu 2023. Hyundaijev direktor dizajna Hak Soo Ha je sugerisao da sudbina automobila još nije zapečaćena. Istakao je da novi Hyundai superautomobil još uvek postoji u planovima kompanije, prenosi Jutarnji.hr.

“Još uvek se radi na studiji. Ali u kojem trenutku ćemo ga učiniti ekonomski održivim, ili ćemo započeti planiranje proizvoda, ili na kojoj platformi ćemo ga plasirati na tržište, koji ćemo pogonski sklop koristiti, sve je to još nepoznanica”, rekao je Soo Ha.

Hak Soo Ha je dodao da su započeli interni napori za rešavanje postavljenih pitanja. Međutim, dizajner je odbio da pruži bilo kakve dodatne informacije o automobilu.

Prema Biermannovim prethodnim izjavama, automobil bi za Hyundai bio ono što je NSX bio za Hondu/Acuru. Iako konačna odluka o pogonskom sklopu nije doneta, Biermann je izjavio da se razmatra pogon s unutrašnjim sagorevanjem, hibridni pogon ili sistem vodonikovih gorivih ćelija.

Biermann je vozilo nazvao “Chairman‘s Car” i sugerisao da bi njegova visoka cena (preko 150.000 dolara) bila glavni faktor u odluci da se ne nastavi s projektom. Međutim, takođe je primetio da je vozilo dizajnirano da stoji na prilagođenom okviru od ugljeničnih vlakana, te da bi korišćenje manje egzotične donatorske platforme potencijalno moglo da smanji troškove.

Međutim, prema Hak Soo Ha, pristupačnost ostaje jedna od prepreka s kojima se automobil suočava, tako da je Hyundaijev superautomobil, iako još uvek moguć, sve samo ne siguran.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare