13. Februara 2023.

Huawei planira da kopira Apple?

Tokom jeseni prošle godine Apple je predstavio iPhone 14 seriju. Iako je do tada američka kompanija par godina predstavljala gotovo identične telefone, prošle godine je došlo do promene u dizajnu.

Pre svega, tu mislimo na izduženi “pilula” otvor pri vrhu ekrana iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro telefona. Nedugo nakon toga, Xiaomi je u Kini predstavio telefon sa gotovo identičnim dizajnom, a sada saznajemo da se na to sprema još jedna kineska kompanija.

Apple je pilulu na iPhone 14 Pro modelima nazvao “Dynamic Island”, a ona nudi razne funkcije i poprilično je korisna. Xiaomi je pilulu implementirao na Xiaomi Civi 2 telefonu, koji bi uskoro kao Xiaomi 13 Lite trebalo da bude predstavljen na globalnom tržištu. Navodno će je sada iskopirati i Huawei i to na nekim svojim telefonima iz srednjeg segmenta.

Huawei je do sada koristio razne načine implementacije prednje kamere na ekranu. Koristili su i pilulu i to najčešće u gornjem levom uglu ekrana. Međutim, kineska kompanija će je navodno uskoro pozicionirati u sredini, baš kao i Apple.

Huaweijeva Nova 11 serija trebalo bi da bude prva koja će stići s pilulom u gornjem centralnom dielu ekrana. Očekuje se da će i ona nuditi funkcije slične onoj koje ima Dynamic Island.

Pored toga, prenosi se da će ova serija stići sa XMAGE sistemom kamera, koji bi trebao da ponudi bolje korisničko iskustvo fotografisanja.

Nažalost, za sada nema nikakvih drugih informacija kada je u pitanju dizajn telefona, ali ni drugih detalja o Huawei Nova 11 seriji. Takođe, nije još ni poznato kada će kineska kompanija predstaviti Huawei Nova 11 seriju.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare