Hrvatica mislila da se dopisuje s glumcem: Obećao joj je ljubav, ona mu uplatila više od 10.000 evra - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Hrvatica mislila da se dopisuje s glumcem: Obećao joj je ljubav, ona mu uplatila više od 10.000 evra

Pulska policija istražuje slučaj prevare 49-godišnje žene, koja je oštećena za više hiljada evra.

Žena je putem aplikacije na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac te se neko vreme dopisivala s njim. Nakon što je muškarac zadobio njeno poverenje, zatražio je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav. U razdoblju od 6. decembra prošle godine do 25. januara ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 evra, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtevom za daljom uplatom novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji.

Kako bi se izbegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protivpravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

“Počinitelji tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažna osećanja prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno poverenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu da tražei i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili video-zapise. Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne dele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi mogao da ih kompromituje i koji bi počinitelju mogao da posluži za ucenjivanje”, kažu u policiji, koja je objavila i informativni letak o ovoj vrsti kriminala.

Danas objavljeno

DNK analiza Betovenove kose otkrila tajnu staru gotovo 200 godina

Vanja A

Kako je Sara Bernar postala influenserka i modna ikona pre 100 godina

Vanja A

Vratila se Kameron Dijaz, zbog uloge u filmu prolazi kroz težak životni perio

Vanja A

Ostavite komentar