6. Jula 2023.

Horizon Yachts – Otkriven enterijer modela FD Skyline Issimo

Prva jahta napravljena za iskusne američke nautičare, FD Skyline ima prelep enterijer prilagođen vlasniku

 Stručno vođenje kompanije Horizon Yachts i mogućnost prilagođavanja privukli su iskusne američke nautičare da se upuste u svoj prvi projekat izgradnje jahte. Oni su cenili prostor i zapreminu koju pruža dizajn FD serije i zasnovali su svoju prilagođenu jahtu na FD modelu srednje veličine u smislu rasporeda i dužine.

Italijansko nasleđe vlasnika dovelo je do izbora imena, Issimo. Kako su vlasnici objasnili, italijanski sufiks „Issimo” je pojačivač koji se koristi za poboljšanje značenja reči, čineći je izuzetnom. Ova prilagođena jahta FD serije nudila je mogućnost dizajna specifičnog za vlasnika. Na glavnoj palubi na krmi, vlasnici su odlučili da uklone standardno stepenište na desnoj strani kako bi omogućili bar. Privatni pristup prostorijama za posadu i mašinskom odeljenju nalazi se do luke, dok dvostruke stepenice sa obe strane samostojeće trpezarije/dnevnog boravka vode do velike Hi/Lo platforme za plivanje i potpuno opremljenog kluba na plaži sa multifunkcionalnim sedištima iza hidrauličkih vrata. Odaje za posadu su dobro planirane i sastoje se od duple kabine, kabine sa krevetom na sprat i potpunog opremljenog kupatila.

Pored kliznih staklenih vrata na krmenoj palubi, salon odiše toplim i sofisticiranim osećajem, sa prelepim sivim tonovima drveta oraha i modernim nameštajem sa duhom srednjeg veka koji su nabavili vlasnici. Prostor za odmor sa ormanom za piće i stakleno posuđe nalazi se na levoj strani, dok se dnevni boravak i prostor za zabavu sa ugrađenom televizijom nalaze na desnoj strani.

Nizak ugradbeni ormarić za porcelan odvaja salon od trpezarije, gde se nalazi fiksni sto sa deset mesta odmah iza prostrane kuhinje. Kuhinja se može odvojiti od salona i trpezarije radi privatnosti i dobro je opremljena frižiderom/zamrzivačima pune veličine, aparatom za kafu na izvlačenje, pultom i dosta prostora za odlaganje.

Obeležje FD serije, glavna kabina u punoj širini smeštena je najdalje napred na ovoj palubi. Ovaj prostor nudi krovni prozor koji doprinosi prirodnom svetlu koje pružaju veliki prozori. Izdignuta radna stanica je ugrađena sa desne strane, dok privlačna ležaljka zauzima prostor ispod prozora sa leve strane. Kupatilo ima dvostruki umivaonik u sredini, sa WC ormarićem sa leve i tuš kabinom sa desne strane.

Vlasnici su se odlučili za raspored sa četiri kabine kako bi omogućili tri velike VIP kabine i kombinovani vešeraj i ostavu po meri na donjoj palubi. VIP kabine sa ogledalom su pozicionirane u sredini broda sa prednjom VIP kabinom u pramcu. Perionica je pozicionirana sa leve strane donjeg foajea i prati opremu i skladište sa rashladnim uređajem na izvlačenje.

Issimo je dizajniran sa Skyline konfiguracijom, koja nudi kormilarnicu sa tri stolice za kormilo i prostor za sedenje/trpezariju unutar zatvorenog dela palube mosta, dok prostrana paluba za čamac na krmi sadrži pun bar, prostor za sedenje i trpezariju u obliku slova L, i veliki džakuzi kadu sa vodopadom sa pozadinskim osvetljenjem. Krmeni deo palube za čamac nudi dovoljno prostora za samostojeće ležaljke ili tender sa sosom na desnoj strani. Još jedan prostor za zabavu je određen za prednju palubu, koja sadrži uređaj za hlađenje, skladište i prostrani deo za sedenje i dnevni boravak.

Issimo je debitovala na Međunarodnom sajmu nautičara u Palm Biču 2023, nakon čega su njeni vlasnici krenuli na svoja putovanja koja će uključivati Floridu, Bahame i severoistok.

Nautica-preset.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare