28. Novembra 2023.

Hil izgubio takt: Uputio neprimjerenu poruku Srbiji – protiv Rusije

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil danas je u krajnje nediplomatskom maniru uputio gotovo ucjenjivačku poruku zemlji domaćinu, piše Sputnjik. Izjavio je da se smanjila mogućnost izbora kada je rat u Ukrajini u pitanju i dodao da je za Srbiju potpuno neodrživo da ostane u dobrim odnosima sa Ruskom Federacijom.

On je podsjetio da je Srbija zemlja koja se ponosila veoma dobrim odnosima sa zemljama širom svijeta, pa i sa Rusijom i da je to stanje neodrživo.

Hil je u obraćanju na 23. Beogradskom ekonomskom forumu rekao i da je Rusija izazvala ogromne probleme svima, zaoštrila izbore i svima jasno stavila do znanja šta treba da rade.

Naveo je da su u početku svi mislili da će rat u Ukrajini trajati kratko, ali da su sada svi svjesni da će potrajati i da, kako je rekao, moramo ostati sa tim problemom dok se ne riješi.

– Moramo da budemo veoma jaki sa Ukrajinom dok se ovo ne riješi. Mislim da je jedna od gorkih ironija tog rata što bolje možemo da vidimo šta će biti budućnost Ukrajine, nego Rusije. Mislim da se Rusija zaista dovela u veoma nepoznate vode. Ne znamo gdje će biti Rusija – naglasio je Hil, a ostalo je nejasno kakve veze imaju te njegove ocjene sa Beogradskim ekonomskim forumom.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare