Hamas preuzeo odgovornost za napad na sinagogu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Hamas preuzeo odgovornost za napad na sinagogu

Palestinski Hamas preuzeo je odgovornost za napad na sinagogu u Јerusalimu u kome je ubijeno sedam, a ranjene tri osobe.

Napadač koji je pucao na vjernike koji su izlazili iz sinagoge ubijen je u okršaju sa policajcima pokušavajući da pobjegne. Riječ je o dvadesetjednogodišnjem Alkamu Kairiju.

Portparol Hamasa u Јerusalimu Muhamed Hamada rekao je da ta grupa “pozdravlja čin koji dolazi kao prirodan odgovor na napade na džamiju Al Aksa” i raciju izraelske vojske u izbjegličkom kampu DŽenin, u kojoj je ubijeno devet Palestinaca i još 20 ranjeno.

  • Palestinski narod nikada neće zaboraviti svoje mučenike – dodao je Hamada.

Svih 15 država članica Savjeta bezbjednosti UN je na vanrednoj sjednici osudilo teroristički napad u istočnom Јerusalimu, izjavilo je dvoje diplomata UN za “Tajms of Izrael”.

Sjednica UN je bila održana iza zatvorenih vrata, a predstavnici Izraela i Palestine nisu bili pozvani.

Ova sjednica je bila sazvana dan ranije zbog racije izraelske vojske u izbjegličkom kampu DŽenin na Zapadnoj obali 26. januara.

Zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN su tražili Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina i Francuska zbog rastuće napetosti između Izraela i Palestinaca, ali nije postignut konsenzus o tome kako riješiti najnoviju eskalaciju nasilja.

Danas objavljeno

Danska pronašla predmet u blizini gasovoda, pozvala kompaniju Sjeverni tok u pomoć

Vanja A

Zemljotres probudio Banjaluku

M.

Srbija obilježava 24 godine od početka NATO agresije

M.

Ostavite komentar