8. Oktobra 2023.

Hajao Mijazaki ipak radi na još jednom filmu

“The Boy and The Heron” ipak nije posljednji film.

Mislili smo da je film “The Boy and the Heron” Mijazakijev poslednji film, ali ispostavilo se da je on već “opsednut” svojim narednim projektom.

Tokom intervjua za Liberation, producent Studio Ghibli-a Tošioo Suzuki otkrio je da Mijazaki već radi na svom sledećem projektu.

“On razmišlja o sledećem projektu svaki dan, i ne mogu ga zaustaviti – zapravo sam odustao”, rekao je producent.

“Više ga ne pokušavam odvratiti, čak i ako bi napravio neuspešan film. U životu, samo ga raduje da radi na novim delima.”

Mijazaki se ranije povukao iz penzije kako bi napravio jedan poslednji film, The Boy and the Heron (koji je prvobitno nosio naslov How Do You Live?”). Međutim, oni oko njega su od početka sumnjali da će se zaista povući iz filmske industrije.

“Drugima se možda čini da će ovo biti njegov poslednji film, ali on se uopšte tako ne oseća”, rekao je izvršni direktor Ghibli-a Nišioka.

“Trenutno radi na idejama za novi film. Dolazi u svoju kancelariju svaki dan zbog toga. Ovaj put neće najaviti svoju penziju. Nastavlja da radi baš kao i dosad.”

I dok film The Boy and the Heron i dalje oduševljava publiku širom sveta, Suzuki je potvrdio da se Mijazaki već okrenuo drugim projektima.

“Upravo smo razgovarali, i rekao mi je nešto neverovatno”, rekao je Suzuki.

“Pitao je, ‘Inače, o čemu je bio moj poslednji film? Ne mogu da se setim.’ Počeo je da priča o novom projektu, tako da ga neću zaustavljati. Dok radi, neću moći da se penzionišem. Ima 82 godine, i mislim da će raditi dok ne napuni 90. A ja ga pratim.”

Što se tiče toga o čemu će novi film biti, to je još uvek čvrsto čuvana tajna. Međutim, čini se da fanovi mogu da se raduju barem još jednom Mijazakijevom filmu.

Foto: Profimedia
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare