4. Juna 2023.

Hačanov: Neću da vam kažem, reći ćete Novaku sve

Hačanov je najpre analizirao susret sa Lorencom Sonegom, kojeg je pobedio u četiri seta.

“Tačno je da je dobro počeo meč, imao 6:1 i 2:1, bio je dug gem na moj servis, razmišljao sam kako da igram bolje, šta treba da promenim. Bio sam iznenađen, imao je tolik oenergije, agresivan, servisi, drop-šotovi. Morao sam da ostanem fokusiran i da probam da promenim nešto i da zadržim taj nivo i da vidim da li može on da igra tako dobro do kraja“, rekao je Hačanov.

Hačanov igra šah. Novinare je zanimalo ima li sličnosti sa tenisom.

“Ima mnogo mečeva na Rolan Garosu, ima mnogo šah-matova koje je potrebno uraditi. Ima paralela, volim da igram sa Hoseom Klavetom, mnogo smo igrali, više puta tokom dana, da malo ‘upalim’ mozak. Ima sličnosti, kada otvoriš glavu i kada si fokusiran, onda je teren veći, vidiš moguće udarce, kako možeš da namučiš rival.”

Upitan je i o vizi za Veliku Britaniju, gde se u julu igra Vimbldon.

“Čuo sam da se čeka dugo zbog dokumentacije. Imam vizu od prethodnih godina.”

Hačanov ima samo jednu pobedu u devet susreta sa Novakom.

“Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenećete mu sve. Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobedili. Pripremiću se sutra, imam dan da napravim analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika, ne možete da ga otpišete. Poštujem ga, ali sam fokusiran, videću da li ću moći da pobedim.”

Hačanov je na prethodna tri Grend slema stizao najmanje do četvrtfinala.

“Kliknulo je u mom mozgu, to je pomoglo definitivno. Kada sam prošao u polufinale US opena mnogo stvari se promenilo na mom mentalnom planu, video sam da mogu da napravim korak napred, da prođem dalje. Uvek sam verovao u sebe, ali sam znao da moram to da pokažem i na terenu, pomoglo mi je da napravim te potrebne korake da igram dobro u dužem vremenskom periodu. Vera i samopouzdanje su ostali tu, bez obzira na rezultat”, istakao je Hačanov i dodao:

“Moraš da ideš polako iz meča u meč, da se ne zadovoljavaš rezultatima, znam da sam dobio nekoliko mečeva, da idem u dobrom smeru i znam da nema opuštanja dok se turnir ne završi. Probaš da radiš najbolje moguće.”

Karen i Novak sastaće se u utorak.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare