14. Oktobra 2024.

Gulaš u kremastom umaku sa pire krompirom

Isprobajte recept koji će se svideti cijeloj porodici

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za gulaš koji će vas oduševiti.

Gulaš – sastojci:

2  veća crna luka
2 paprike mođe 1 ljuta
1 svež paradajz
600 -700 gr pilećeg mesa
lovorov list
1 kašika brašna
1 kašičica ml paprike
malo suvog začina
ml biber, ulje

Gulaš – priprema:

Iseći sitno crni luk i papriku pa pržiti ok 20 minuta. Od piletine odvojiti kosti i iseći na veće komade.

 Kad se luk isprži na ulju, baciti meso, lovorov list, malo vode i krčkati oko 50 minuta.

Dodati izmešano brašno i papriku sa malo vode i ubaciti. Dodati malo vode da se dobije ređa masa. Ubaciti i na kockice iseckan paradajz. 

Posoliti i dodati začin i biber. Kuvati pet minuta, pa dodati peršunov list po želji. Vrhunski. Servirati uz krompir pire.

Recept:Bakina kuhinja

magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare