8. Augusta 2023.

Greška ljekara imala je fatalne posljedice: Aco Pejović izgubio brata, srce je zauvijek slomljeno…

Aco Pejović danas je jedan od najpopularnijih pjevača, ali put do slave i uspjeha nije bio nimalo lak. Rođen je u Prijepolju, gde je sa dvojicom braće, Predragom i Radojicom, odrastao u naselju Kolovrat.

 

1976. godine porodicu je zadesila velika tragedija kada je brat Ace Pejovića nažalost preminuo. Naime, pevačeva majka je nosila blizance, međutim, greškom lekara donela je na svet samo jedno dete.

Pročitajte Preko trnja do zvezda – Aco Pejović sa 14 godina završio u domu, majka je…

– Mada je i tada postojao ultrazvuk, čuveni lekar iz Beograda nije video da je reč o dve bebe i ta katastrofalna greška dovela je do tragičnog ishoda jer se jedna beba bukvalno ugušila.

Brat koji je uspeo da preživi imao je samo kilogram i četiristo grama na rođenju, a dobio je ime Radojica, po čuvenoj narodnoj epskoj pesmi „Mali Radojica“, o čijoj je hrabrosti i izdržljivosti ispevana legenda.

Vremenom sam to prihvatio kao božju volju. Ne pitam sebe šta bi bilo kad bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega – zapalim mu sveću kada odem u crkvu.

E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi.

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare