5. Septembra 2023.

Grent Hil o američkom problemu pred Italiju: Loša je atmosfera u ekipi

Grent Hil, proslavljeni američki košarkaš, govorio je za srpske medije na treningu Sjedinjenih Američkih Država pred četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Hil, za kojeg mnogi kažu da je Lebron pre Lebrona, pričao je o počecima, današnjoj i nekadašnjoj košarci, kao i selekciji SAD koja je u grupnoj fazi izgubila od Litvanije.

“Bilo je davno, jedva se sećam, ali imam neke lepe uspomene s početka karijere. Ušao sam u ligu mlad, imao sam uspeha na startu. Bio sam Ol-star, čak sam imao više glasova od Majkla Džordana. Imao sam sreću da sam ušao sa velikim uspehom u NBA”, kaže Grent Hil.

Hil bi bez problema dominirao i u današnjoj košarci, pogotovo sa svim tretmanima koje dobijaju igrači.

“To je jako dobro pitanje. Igra se dosta promenila, sa promenom NBA, promenila se i FIBA košarka. Stvari se razvijaju, mislim da je najveća razlika u odnosu na moj period što se igra dosta šire u napadu. Nekada je fokus bio na reketu, sada se to proširilo. Ako sam Lebron pre Lebrona, mislim da bih se dobro snašao u sadašnjem načinu igre”.

Čuveni košarkaš je doživeo tešku povredu 2000. godine koja mu je drastično poremetila tok karijere.

“Dosta je drugačije to kako danas tretiraju igrače i pažnju koju im posvećuju kada su povređeni i za vreme oporavka, nego što je to bilo u moje vreme. Da sam igrao u ovoj eri, mislim da nikad ne bih doživeo povredu zgloba. Kada mislim na evoluciju igre, mislim i na ovaj segment, sve je u interesu igrača”.

SAD nije tako dominantna na Mundobasketu, pokazali su to i Crnogorci koji su se odlično držali do finiša, a pogotovo Litvanci pobedom u drugoj fazi.

“Trenutno vlada loša atmosfera, ne volimo da izgubimo, ali kada igrate na turniru nekada morate da imate uspone i padove. Tim SAD iz 2021. izgubio je prvi meč na Svetskom prvenstvu. Moramo da vidimo kako ćemo da reagujemo. Ljudi ne shvataju koliko je teško plasirati se na Olimpijske igre, to je veliki uspeh. Mnogo timova igra iz svih krajeva sveta”.

Ipak, ambicije ništa nije ugrozilo, svi u taboru SAD toliko žele zlato.

“Fokus je samo na četvrtfinalu, kako da ćemo da izađemo na teren, koliko ćemo biti motivisani. Moramo da se držimo zajedno. Trenutno smo u jako teškom trenutku, ali u onom koji je neophodan za ciljeve koje želimo da ostvarimo. Niko ne misli o sledećoj godini i Olimpijskim igrama, prvo da završimo Svetsko prvenstvo”, završio je Grent Hil.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare