4. Oktobra 2023.

Grenel: Amanpur u intervjuu sa Vučićem saznala da Srbija traži dodatne NATO trupe

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine je rekao da Amanpur reciklira stare teme i osporio njenu profesionalnost

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, saopštio je da američka novinarka Si-En-En-a Kristijan Amanpur, tokom nedavnog intervjua sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, “bila ponižena”, jer je tek tada saznala da Srbija traži još NATO trupa za region.

Grenel je naglasio da Amanpur “reciklira stare teme i ne sprovodi osnovna istraživanja” za teme koje obrađuje, prenosi Tanjug.

“Mi u Americi znamo da je ona levičarka, a ne novinarka. Bila je ponižena kada je intervjuisala srpskog predsednika i saznala da Srbija traži još NATO trupa za region”, napisao je Grenel na platformi Iks (Tviter).

On je podsetio i da je Amanpur decenijama podržavala Merkelovu u njenom blagonaklonom odnosu prema Putinu i njegovom gasovodu.

Podsećamo, Savet NATO-a odobrio je dodatne snage Kfora na Kosovu i Metohiji, a odluka je usledila posle sukoba tzv. kosovske policije i Srba u selu Banjska. 

“NATO misija Kfor održava vidljivo i agilno prisustvo širom Kosova. Uvek ćemo preduzeti sve neophodne radnje da održimo bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude koji žive u tom regionu. To radimo nepristrasno i u skladu sa našim mandatom UN”, navodi se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare