Grci sigurni: Vildosu bi trebalo smatrati igračem Panatinikosa - BIGportal.ba
Košarka Sport

Grci sigurni: Vildosu bi trebalo smatrati igračem Panatinikosa

Novinar grčkog portala “Sport24” potvrdio da će u narednoj takmičarskoj godini atinski klub raspolagati najvećim budžetom u zadnjoj deceniji

Velike planove ima Košarkaški klub Panatinaikos za narednu sezonu.

Činjenica da je atinski velikan već obezbedio potpis trofejnog turskog stratega Ergina Atamana dovoljno govori o ambicijama za narednu takmičarsku godinu, ali to je tek početak. Deo slagalice. Onaj najvažniji.

Na redu je jačanje igračkog kadra. Odabir igrača, po želji Turčina, je uveliko u toku.

Grčki mediji uveliko spekulišu o imenima, pojedini čak idu dotle da su neke igrače, koji još nisu ni pristigli, već proglasili novim igračima Panatinaikosa.

Jedan od njih je plejmejker Crvene zvezde Luka Vildosa.

O Vildosinoj “završenoj priči” sa Atinjanima, budžetu kluba za narednu sezonu, pričao je novinar grčkog portala Sport24 Aleksandros Trigas gostujući u podkastu “ANT1’s Game Night” kod kolega Pantelisa Vlahopulosa, Pantelisa Diamantopulosa i Temija Kaisarisa.

Vildosa slobodno može da se smatra igračem Panatinaikosa. To je priča koja je došla dotle da bi toliko stvari morale da krenu naopako da bi se njegov dolazak u Panatinaikos izjalovio“, kaže Trigas.

Budžet atinskog kluba za anrednu sezonu, kažu Grci, je posle dužeg vremena takav da će se ciljati samo najviši dometi, naravno to se može postići samo uz igrače ekstra klase.

Novčanik Panatinaikosa je pun posle tri godine i rekao bih da je budžet kluba za narednu sezonu najveći u poslednjih deset godina. Zbog loših rezultata u psoeldnje tri godine, sada je priča drugačija – klub će plaćati više za igrače koje dovodi kako bi ih lakše ubedio da prihvate ponudu“, otkriva strategiju “Zelenih” grčki novinar.

Prema njegovim rečima, poznati košarkaški agenti shvataju šta se dešava u Panatinaikosu, prepoznali su momenat, pa su klubu počeli da preporučuju igrače čija je vrednost 1.5 miliona evra po sezoni.

Jedan od igrača koje grčki mediji pominju poslednjih dana kao nove akvizicije Panatinaikosa je i Partizanov adut Kevin Panter.

Jedno je sigurno, slavni klub koji očito želi da se vrati na staze slave, neće žaliti novac da privuče najbolje što mu se bude ponudilo na tržištu.

B92.

Danas objavljeno

Đoković se nije pojavio – Ivanišević mu “uskočio” u termin

Zeljka

Šta se desilo? Ribakina se zagrijavala, pa odustala

Zeljka

Laso o Obradoviću: Mislio sam da je lud i glup, a on je genije

Zeljka

Ostavite komentar