8. Decembra 2023.

Grci puštaju na slobodu uhapšene navijače Dinama?

Grčke vlasti donele su odluku o puštanju na slobodu uz kauciju 20 navijača zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo, prenose hrvatski mediji.

Oni se u zatvoru nalaze od avgusta u toj zemlji zbog nereda u Atini u kojima je smrtno stradao grčki navijač.

“Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga”, rekao je advokat hrvatskih navijača Atanos Kaimenakis za Jutarnji list.

On je precizirao da sledi procedura polaganja kaucije. Jutarnji list navodi i da su pripadnicima navijačke grupe Bad Blue Boys (BBB) odobreni zahtevi za puštanje na slobodu uz kauciju od 1.000 evra i zabranu ulaska u Grčku radi gledanja sportskih utakmica.

Ukupno je 95 hrvatskih navijača podnelo zahteve za puštanje iz zatvora, navodi zagrebački list na portalu. Očekuje se da će grčki sud o ostalim zahtevima odlučivati tokom dana po redu njihovog podnošenja.

Navijač fudbalskog kluba AEK Mihalis Kacuris ;ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji su od tada u zatvorima u Grčkoj.

Njih terete za 11 krivičnih i prekršajnih dela. Ono najteže, ubistvo navijača AEK-a uoči utakmice s Dinamom, odbačeno pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boys- a, preneli su hrvatski mediji. Poslednjih dana svi osumnjičeni hrvatski državljani su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu. ;

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare