6. Jula 2023.

Grci: Kalates opcija Partizana da zamijeni Egzuma

Grčka Gazeta prenela je saznanja tamošnjeg podkasta “Bold Brothers” u kojem se navodi da je iskusni plejmejker jedna od ideja crno-belih za roster ekipe.

Kalates je u karijeri već igrao pod palicom Željka Obradovića, bio je to njegov sam početak karijere, i ta bi konekcija ponovo mogla da zaživi, ovog puta u još jednom evropskom velikanu.

Iskusni Grk je sa 34 godine već u fazi karijere kada možda ne bi mogao da bude onaj najjači adut za ekipu koja teži najvišim ciljevima ali sa svojim iskustvom bi i te kako mogao da doprinese u svakom trenutku.

“Poteškoća po Partizan – koji baš i nema najveći budžet u Evropi – da dobije Kalatesa, je ta što Grk ima govor sa Fenerbahčeom pa bi za njegovu slobodu morali da plate određeno obeštećenje”, piše Gazeta.

Osim toga, u trku za Kalatesom bi mogao bi da se uključi i Kalatesov bivši klub Panatinaikos koji gradi ozbiljan tim za narednu sezonu pod komandom Ergina Atamana.

Partizan je odlaskom Egzuma ostao bez pouzdanog organizatora igre, mada je Australijanac mnogo više od toga, i biće teško nadoknaditi ono što je ovaj momak donosio ekipi.

Kalates teško, međutim Kalates je potpuno drugi tip igrača, klasičan plejmejker, nešto što je Partizanu nedostajalo kroz sezonu i možda može biti prava opcija za nadogradnju ekipe Željka Obradovića.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare