29. Juna 2023.

Grašak sa piletinom

Sastojci:

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

500 g pilećeg filea

500 g zamrznutog graška

2 mrkve

3 krompira

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kašičice mljevene začinske paprike

peršun

Priprema:

Na ulju propržite isjeckan crni i bijeli luk. Dodajte piletinu isjeckanu na kockice i nastavite sa prženjem. Poslije par minuta dodajte grašak, a on-da i mrkvu isjeckanu na kolutove i krompir isjec-kan na kockice. Sve zajedno propržite, zatim nalij-te litar tople vode. Kada povrće i meso omekšaju, začinite suvim biljnim začinom i začinskom papri-kom po ukusu. Kuvajte još oko 10 minuta prije nego što na kraju dodate peršun. Gustinu jela određujete tako što dodate više ili manje vode, kao i dužina kuvanja. Što duže kuvate, jelo će biti gušće.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare