28. Maja 2023.

Grand Soleil 40 u Performance i Race izvedbama!

Brza i osjetljiva jedrilica koje odražava svoju sportsku osobnost u performansama na moru. Grand Soleil 40 bio je predstavljen u ekskluzivnoj svjetskoj premijeri tijekom Cannes Yachting Festivala 2022.

Grand Soleil 40

Linije trupa su evolucija koncepata proučavanih za GS 44, pridajući maksimalnu pozornost ravnoteži volumena. Pramčani profil ostaje vrlo tanak kako bi održao dobre performanse plovidbom u orcu i osigurao nesmetan prolaz kroz valove. Kao i na GS 44, velika je važnost stavljena na dizajn krme, što je Nauta Designu omogućilo razvoj inovativnog rasporeda i dobivanje prednosti na performansama i udobnosti.

Od GS 40 očekuju se pobjedničke performanse. Plan palube Performance verzije uključuje 4 vitla kao standard: dva na krovu kabine i dva pored kormila. Samopreletajuća genoa, također kao standard, opremljena je upuštenom vodilicom, dok je škota glavnog jedra postavljena također u upuštenu vodilicu s klizačem u kokpitu. GS 40 jednostavna je korištenje, luksuzna iu isto vrijeme konkurentna u svojim performansama.

Grand Soleil 40

Race verzija pojačava natjecateljski potencijal broda koji je već ionako pripremljen za regatavanje. U ovoj verziji plan palube je prilagođen za optimizaciju jedriličarskih performansi, uključujući dodatna 2 vitla, regatnog bow-sprita, hidrauličkog backstaya, klizač prednjeg jedra u poprečnom položaju i upušten klizač škote glavnog jedra. Standardni gaz već je dizajniran s regatne točke gledišta (IRC) s dubinom od 2,4 metra, kobilicom od lijevanog željeza i olovnim bulbom. Na GS 40 također su dostupne dvije druge opcije kobilice: prva od 2,1 metar, optimizirana za ORC natjecanja, druga s plitkim gazom od samo 1,85 metara.

I regatna i standardna verzija uključuju krmenu platformu koja se može električno spustiti, a opremljena ljestvama za lakši ukrcaj na platformu.

Grand Soleil 40


Ulaskom ispod palube ulazite u luksuzan i svjež prostor, funkcionalan u svojim detaljima. Široka, praktična, učinkovita unutrašnjost kako za krstarenje tako i za okretno kretanje tijekom regata. Unutrašnjost je također dizajnirana kako bi se povećao prostor između dnevnog boravka i prostora kuhinje. Prostor u unutrašnjsoti, koji je prvenstveno namijenjen opuštanju i udobnosti za vlasnika i njegove goste tijekom krstarenja, može zadovoljiti i potrebe regatnih jedriličara.

Grand Soleil 40

U standardnoj verziji izvedbe unutrašnjosti možemo pronaći tri kabine i kupaonicu, plus tehnički odjeljak namijenjen za odlaganje regatne opreme. Također, dostupna je i Optional verzija koja ima tri kabine i dvije kupaonice, dodajući još malo komfora ovoj prekrasnoj jedrilici.

Grand Soleil 40 layout std
Grand Soleil 40 layout opt

Osnovne karakteristike:

 • dužina preko svega: 12.90 m PERFORMANCE / 13,50 m RACE
 • širina: 4.07 m
 • gaz: 2,40 m / 2,10 m / 1,85 m
 • spremnik goriva: 170 l
 • spremnik vode: 300 l
 • broj kabina: 3
 • broj ležaja: 6-8
 • motor: 30 KS Volvo Penta Saildrive
 • površina gennakera: 140 m2 PERFORMANCE / 160 m2 RACE
 • glavno jedro: 46 m2 PERFORMANCE / 50 m2 RACE
 • genoa: 35 m2 PERFORMANCE self tacking / 45 m2 RACE genoa

Brošuru s više informacija o Grand Soleil 40 u svim trima izvedbama možete pronaći ovdje!

Gotovo smo sigurni kako će Grand Soleil 40 u bilo kojoj od tri dostupne izvedbe brzo postati mračni predmet želja mnogih jedriličara! Već se veselimo probati je!

Nautica portal

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare