21. Februara 2023.

Gran Turismo 7 dobio nove automobile, punu VR2 podršku i novu stazu

Update version 1.29 je stigao s pet novih automobila, potpuno novom stazom, kao i nizom novih mogućnosti.

Što se tiče staze, to je Grand Valley Speedway iz originalnog Gran Turisma, a zajednici je poznata zbog kombinacije brzih i sporih sektora. Međutim, tim iz Polyphony Digitala tvrdi da su napravljene promjene te da staza ima “potpuno novi izgled”. To podrazumijeva i novu “South” (južnu) konfiguraciju sa “oštrim promjenama nadmorske visine i slijepim uglovima kako bi vozači uvijek bili fokusirani”. Osim toga, staza ima most, tunel i pogled na okean duž jednog sektora.

Već dostupnim automobilima se priključuju novi, a među njima je Citroen DS 21 Pallas iz 1970. godine. Klasični francuski model ima četverocilindrični motor i hidropneumatski ovjes.

Jedini trkaći novi automobil je Honda RA272 iz 1965. godine sa 1,5-litarskim V12 motorom koji razvija oko 230 KS.

Italdesign je pripremio dva automobila za novi update, a to je EXENEO Vision Gran Turismo dostupan u dvije verzije, Street Mode i Off-Road Mode. Ovaj automobil je zamišljen s V10 motorom u kombinaciji s električnim.

U igri Gran Turismo 7 debituje i Porsche 911 Carrera RS iz 1973. godine, a riječ je o RS-u koji je prethodio cijeloj porodici automobila koju danas poznajemo.

Pored navedenog, Gran Turismo 7 sada ima punu podršku za PlayStation VR2 na konzoli PlayStation 5. VR paket za praćenje očiju navodno je jedan od najboljih u ovom poslu. Osim toga, igrači će dobiti priliku da se utrkuju protiv AI kreacije GT Sophy u ograničenom modu igre.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare