20. Septembra 2023.

Gradskim banjalučkim naseljima nedostaje parking, a prigradskim asfalt

Banjalučke mjesne zajednice vape za rješavanjem infrastrukture glavnih saobraćajnica i novim parking-mjestima.

Anja Ljubojević, predsjednica Savjeta MZ Nova varoš, potvrdila je za “Nezavisne novine” da u ovoj MZ postoji ogroman problem koji se tiče parking-mjesta.

“Nova varoš ima problem sa parkingom, kao i čitav grad, a izgradnja stambenih zgrada bez dovoljno parking-jedinica je nastavljena i ove godine. Grad ništa ne radi u vezi s tim pitanjem”, navela je Ljubojevićeva.

Dodaje da ne može reći da su zadovoljni radom Gradske uprave.

“Posebno moram naglasiti lošu komunikaciju Gradske uprave sa savjetima, ignorisanje naših zahtjeva i nas koji dolazimo iz političke opcije koja je drugačija od gradonačelnikove”, pojasnila je ona.

Dejan Štrbac, član Savjeta MZ Debeljaci, istakao je za “Nezavisne novine” da su problemi isti kao i na početku godine.

“Ništa nije urađeno konkretno. Nešto udarnih rupa su sanirali na glavnoj saobraćajnici i u Ulici Uroša Milinkovića, a sve druge ulice su zaobiđene, kao da ne postoje”, objasnio je Štrbac.

Kako kaže, Savjet MZ je ogorčen prema nadležnim odjeljenjima.

“Ni na jedan zahtjev koji uputimo ne dobijamo odgovor”, istakao je on.

Za iduću godinu, kako kaže, najveći prioritet je nastavak izgradnje glavne saobraćajnice od kafića “Dalis” do područne Osnovne škole “Stanko Rakita”.

“Imamo još nekoliko makadamskih ulica u prioritetima da ih pokušamo asfaltirati i tako stanovništvu riješiti dugogodišnji problem prilaza njihovim kućama. Nadamo se da ćemo uspjeti, jer je iduća godina izborna”, naveo je Štrbac.

Rade Radonjić, predsjednik Savjeta MZ Česma, rekao je da još nisu imali sjednicu Savjeta.

“Ubrzo ćemo održati sjednicu i definisati prioritete, zasad je najveći prioritet rekonstrukcija glavne ulice”, naveo je on.

Sreten Ćurlić, član Savjeta MZ Ada, rekao je za “Nezavisne novine” da je zabrinjavajuće to što je odnos Gradske uprave i Savjeta MZ sveden na formalnost.

“Savjet MZ Ada je u ovoj godini uputio na desetine zahtjeva, a ni na jedan zahtjev nismo dobili odgovor, što opet pokazuje da Gradska uprava zanemaruje ulogu Savjeta koji su birali građani”, naveo je on.

Dodaje da je, kao prioritetne probleme, Savjet MZ Ada označio spajanje Ulice palih boraca i Petog prigradskog puta, tako da bi stanovnici većeg dijela Petog prigradskog puta izlazili kroz Ulicu palih boraca, gdje je postavljen semafor, a ne na izlazu kod “Marine krivine”, koji je dosta nepregledan i smatra se opasnom krivinom.

“Takođe, podneseni su zahtjevi za izgradnju kanalizacione mreže u pojedinim dijelovima MZ Ada, zatim asfaltiranje i rekonstrukcija pojedinih ulica te sanaciju trotoara duž Bulevara vojvode Stepe Stepanovića”, kazao je on.

Kako kaže, niko ih nije pitao za mišljenje, niti se konsultovao u vezi sa izgradnjom škole u Adi.

“Mi iz Savjeta podržavamo svaku aktivnost koja će uticati na bolji kvalitet života u našem naselju, pa tako i izgradnju ove škole. Mi ne dovodimo u pitanje opravdanost izgradnje osnovne škole, jer je ona zaista potrebna, ali svakako smatramo da je kod izrade elaborata o opravdanosti izgradnje bilo važno voditi računa o lokaciji na kojoj se škola radi, jer je zasigurno najbitnije da ta škola bude jednako dostupna svima, ili bar većini djece školskog uzrasta koja živi na području MZ Ada”, objasnio je on te dodao da nije siguran da li je sa ovom lokacijom MZ Ada dobila školu koja će ovo ispuniti, jer će većina učenika biti primorana da prelazi magistralni put Banjaluka – Čelinac, što za taj uzrast može predstavljati problem.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare