11. Januara 2023.

Grad predložio da putem Fonda PIO uplati jednokratnu podršku penzionerima

Rekao je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević koji je poručio da je želja penzionera da sredstva od Grada budu isplaćena njima direktno na račun, a ne u vidu pomoći kroz Elektroprivredu, čime bi se umanjio njihov račun za električnu energiju.

-Kako je ranije najavljeno, jednokratna novčana pomoć za preko 41 hiljadu penzionera, u skladu sa njihovim zahtjevima, treba da bude izvršena na način da se sredstva uplate direktno na račun penzionerima, a ne kao avans za struju koju će penzioneri trošiti u narednom periodu. Na sastanku sa njima ranije je tako dogovoreno, jer je jasno da će efekat za penzionere na ovaj način biti bolji – poručio je on.

Međutim, uprkos svemu tome, nisu naišli na saradnju sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, kao ni sa Elektroprivredom.

-Smatram da je neprihvatljivo da Fond PIO odbija saradnju na način da ne želi da isplati sredstva, koja će Grad doznačiti, zajedno sa narednom penzijom na njihove račune, niti žele da nama kao Gradu dostave podatke, odnosno spisak penzionera, kako bi Grad mogao direktno da uplati na njihove račune, kako je ranije i dogovoreno. Elektroprivreda Republike Srpske takođe ne želi da isplati ova sredstva na račun penzionera i na taj način, ponovo se vrši opsturkcija isplate pomoći jedne od najvažnijih kategorija stanovništva – rekao je gradski menadžer.

Podsjećamo, prošle sedmice, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je Grad Banja Luka ima sredstva u iznosu od 2,6 miliona KM i da je spreman odmah da isplati jednokratne novčane pomoći za penzionere, kako je i ranije dogovoreno sa Udruženjem penzionera.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare