20. Juna 2023.

Gradonačelnik: Povećaćemo kazne, u Banjoj Luci nema i ne smije biti mjesta za vandale

Zbog učestalih vandalskih napada na imovinu grada po hitnom postupku predlažemo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom redu!

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da predložene izmjene podrazumijevaju povećanje novčanih kazni sa trenutnih 100 KM na iznose od 1000 KM do 3000 KM.

Naime, gradonačelnik se na ovaj korak odlučio nakon što je u proteklom periodu zabilježeno više slučajeva uništavanja gradske imovine.

-Na meti vandala našla su se brojna dječija igrališta, među kojima i novoizgrađeno igralište u Parku „Mladen Stojanović“, gdje je oštećena dječija trampolina. Osim toga vandali su oštetili i išarali i skulturu teniske loptice, aparat za naplatu javnog toaleta u Parku, ali i drugu komunalnu opremu – rekao je on, te dodao da se kazne za ovakve postupke moraju povećati.

Kako je najavio umjesto dosadašnjih 100 KM, koliko je iznosila kazna za ispisivanje grafita, kazna za ovaj prekršaj će iznositi od 1.000 do 3.000 KM, dok će za uništavanje gradske imovine i komunalne opreme biti predložene kazne od 2.000 do 3.000 KM.

Gradonačelnik je izričito naglasio da u Banjoj Luci nema i ne smije biti mjesta za vandale.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare