11. Jula 2023.

Gradonačelnik o sportskom kompleksu: Radimo dalje, planirani novi događaji


Veliki sportski kompleks kod Parka „Mladen Stojanović“ građen je po etapama, što nije neobično za objekte ovog tipa. Danas možemo reći da smo dobili jednu kvalitetnu cjelinu, na kojoj ćemo i dalje da radimo i organizujemo nove događaje. Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković tokom aktuelnog časa današnje sjednice Skupštine Grada.

Tokom ljeta, kako je najavio – upravo u tom kompleksu biće organizovano nekoliko turnira, poput košakraškog i u malom fudbalu, dok ima i zaintersovanih iz poslovnog svijeta da tu  imaju svoje aktivnosti.

-Grad razmišlja da na novom trgu oko tog kompleksa organizuje veće događaje, poput dočeka novogodišnjih praznika. Naravno da je potrebno da se građani naviknu, da taj ambijent oživimo – poručio je Stanivuković.

Ističe da se i dalje nastavlja raditi na tom kompleksu i da druga etapa znači krov i time bismo dobili jednu kompletnu cjelinu.

-Moguće je da ćemo imati i donaciju iz fondova. Sada procijenjena vrijednost zatvorenog krova je od miliona do milion i po KM, a između tri i pet miliona otvoreni krov. Još razmatramo  opcije, bavimo se aktivno tom temom i tražimo način kako tu priču da završimo do kraja. Imamo vjeru da će to biti najbolje i imamo vjeru da će Srpska open opet biti u Banjoj Luci. Vjerujem da smo dnijeli ispravnu odluku o ovom sportskom kompleksu, jer ovakav sadržaj je potreban Banjoj Luci – zaključio je gradonačelnik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare