23. Aprila 2024.

Gradonačelnik: Imamo već preko 10.000 zahtjeva za besplatan javni prevoz, ove sedmice uručićemo i prve kartice

Od početka sprovođenja ove mjere, za nepune dvije sedmice više od 10.000 naših sugrađana predalo je zahtjev za besplatnu kartu za javni prevoz.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao Odsjek za javni prevoz kako bi se uvjerio da se proces predaje zahtjeva odvija neometano.

-Radimo najveću reformu javnog prevoza, koju smo započeli upravo sa našim penzionerima i licima starijim od 65 godina, za koje će prevoz u našem gradu biti doživotno besplatan. To su naši građani,  kojima dugujemo najviše, građani koji su svoj životni vijek proveli radeći za Banju Luku, te je ovo naš način da im se odužimo – istakao je Stanivuković, najavivši da će ove sedmice biti i uručene i prve kartice za besplatan prevoz.

Istakavši da se na dnevnom nivou zaprimi između 1.000 i  1.500 zahtjeva, gradonačelnik je zamolio sugrađane za strpljenje kada je riječ o samoj izradi kartica, te naglasio da će svi koji su predali zahtjev uskoro i dobiti svoje kartici i moći koristiti besplatan javni prevoz.

-Sve što smo obećali ispunili smo, sve što kažemo pretvorimo u djela. Aktivno radimo na izradi kartica za besplatan prevoz, a čim završimo podjelu kartica za javni prevoz, počinjemo sa podjelom kartica prijateljstva, sa kojim će naši penzioneri moći ostvariti značajne popuste pri kupovini namirnica, bijele tehnike, lijekova i drugih potrepština.

Mileva Pejović zahvalila je gradonačelniku na uvođenju ove mjere, koja će, kako je kazala, mnogo značiti svakom penzioneru.

– Svakodnevno koristim javni prevoz, i zahvalna sam gradonačelniku Stanivukoviću na ovom potezu, ali i mladim ljudima u ovom odsjeku koji brzo i divno rade. Osim toga, zahvalna sam gradonačelniku i na svemu onom što je uradio i za našu djecu, ali i generalno za naš grad  – kazala je ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare