14. Aprila 2023.

Gradonačelnik Budve zadržan u pritvoru 72 sata

Kako je ranije izjavio portparol SDT-a i tužilac Vukas Radonjić, Božoviću se na teret stavlja krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Radonjić je saopštio da je policija prethodno pretresala stanove Božovića i druge prostorije koje on koristi, prenosi portal RTCG. Advokat Mila Božovića Miroje Jovanović rekao je da nije službeno upoznat sa navodima koji mu se stavljaju na teret.

“Tužilaštvo je meni, kao izabranom braniocu, zabranilo da ostvarim kontakt sa branjenikom”, izjavio je Jovanović.

On je rekao da se nije video sa branjenikom po izričitom nalogu postupajućeg specijalnog tužioca.

“Ja kao branilac nisam službeno upoznat sa navodima koje mu se stavljaju na teret. Ovo je deo nekih političkih igara, ali narednih dana biće više odgovora nego pitanja”, rekao je Jovanović.

U četvrtak ujutro su po nalogu SDT-a počele policijske akcije hapšenja određenih lica u više crnogorskih opština.

Božović je uhapšen u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva. Božović je, prema saznanjima TVCG, priveden u okviru akcija sprovedenih nakon što je formiran predmet zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Državni tužilac i portparol Vukas Radonjić ranije je rekao da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Evropola, Specijalno policijsko odeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta.

Specijalno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje više osoba u nekoliko crnogorskih gradova. Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, jedan od ta dva predmata odnosi na šverc velike količine droge.

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Budva 30. decembra 2022. godine, a ponovo je izabran 9. januara ove godine.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare