14. Aprila 2023.

Gradonačelnik Budve uhapšen, švercovao drogu

Akcija policije, sprovedena je u nekoliko gradova i osim Božovića u njoj su navodno privedeni pripadnici “budvanske grupe”, navodi Dan. Istovremeno, crnogorski mediji prenose i da se traga za Nenadom Nenom Kaluđerovićem koji je javnosti postao poznat kao “heroj sa Cetinja”, nakon što je u avgustu prošle godine ispalio hitac u pravcu masovnog ubice Vuka Borilovića.

Tužilac potvrdio

  • Po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilaštvo, Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je lišilo slobode predsednika opštine Budva M. B., jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Božović je oko podneva sproveden u prostorije SPO, a pretohodno je policija pretresla njegovu kuću u centru Budve, u kojoj je i uhapšen, kao i kabineta u zgradi opštine. Branilac Mila Božovića, advokat Miroje Jovanović, izjavio je da je “uhapšen pogrešan Milo”.

  • Nije mi omogućeno da ga vidim, čekamo saslušanje. Tako da ja, kao branilac, nisam upoznat sa navodima i činjenicama koje mu se stavljaju na teret. Ovo je deo nekih, čini se, političkih igara, ali u narednim danima ćemo verovatno imati više odgovora – rekao je Jovanović.

Crnogorska policija juče nije saopštila ko je još uhapšen, niti zbog čega se traga za Kaluđerovićem, kao i da li mu se stavlja na teret da je bio pripadnik Božovićeve kriminalne grupe.

  • Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Evropola, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru uviđaja u dva krivična predmeta. O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaveštena – kazao je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Ranije saslušavan

Inače, Nenad Kaluđerović je na informativni razgovor privođen i prošle godine u avgustu, kada je ispitvan o ubistvu monstruma Vuka Borilovića. Međutim, istragom je utvrđeno da za Borilovića nije bio koban hitac iz Kaluđerovićevog, već iz policijskog pištolja.

Takođe, Kaluđeroić je saslušan i zbog protesta organizovanog na Cetinju prilikom izborne konvencije novoizabranog predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, kada je došlo do incidenta kada su okupljeni građani pokušali da spreče Milatovića da uđe u Sportski centar.

  • Masu koja je nasrnula na Milatovića predvodio je Kaluđerović – pisali su tada crnogorski mediji.

(Kurir)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare