13. Februara 2023.

Građanska patrola bila aktivna i u prošloj godini: Rješavanje komunalnih problema u saradnji sa građanima

Najveći broj od ukupno zaprimljenih oko 2.500 prijava u prošloj godini, odnosio se na kvarove na javnoj rasvjeti, nepropisno odlaganje otpada, održavanje zelenih površina i puteva, kao i oštećenja komunalne opreme koja je često na meti nesavjesnih pojedinaca.

Trenutno preko dvije hiljade sugrađana aktivno koristi ovu mobilnu aplikaciju, namijenjenu za prijavu komunalnih problema.

Naime, nedavno je “Građanska patrola” nadograđena i poboljšana, te sugerišemo sugrađanima koji imaju instaliranu ovu aplikaciju na mobilnim uređajima, da istu ažuriraju, ukoliko nije podešeno automatsko ažuriranje.

Koristeći ovu aplikaciju građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, mogu da fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste gradske službe koje će dalje preduzimati potrebne korake.

Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi Plej stor i Ap stor, potpuno besplatno. Koristi se bez registracije, sve proslijeđene prijave su anonimne, a sugrađani koji su poslali prijavu mogu da dobiju i kratku povratnu informaciju o istoj. S obzirom na to da se potreba dostavljanja iste ocjenjuje u svakom konkretnom slučaju, ukoliko onaj koji nije dobio povratnu informaciju kroz aplikaciju, a želi da zna ishod prijave, informacije može dobiti putem kontakt telefona 051/244-539 ili mejla: gradjani@banjaluka.rs.ba, navođenjem ID prijave (isti je dostupan kroz aplikaciju).

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare