15. Juna 2023.

Građani nastavljaju proteste na severu KiM

Oko njih građani i danas mirno protestuju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas sa predstavnicima Kvinte.

U severnom delu Kosovske Mitrovice održan je miran protest zbog jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića.

Njemu je određeno zadržavanje do 30 dana i prebačen je u zatvor u Podujevu.

Specijalno tužilaštvo u Prištini tereti ga za krivična dela koja je navodno počinio pre nekoliko meseci ispred kancelarije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici i pre dve nedelje na protestu u Zvečanu.

Milenkovićev advokat najavljuje žalbu, a organizatori protesta iz kik-boks kluba nove mirne proteste.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su juče na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca. Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Nakon hapšenja, vlada u Prištini odlučila je da zabrani ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se nalazimo na raskrsnici hoćemo li i dalje imati mir ili ne. Ističe da je to zahvaljujući premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju koji želi da izazove rat i sukobe po svaku cenu.

Plašim se da smo prešli Rubikon i da će biti veoma težak povratak u realnost za koji će Srbija dati uvek sve od sebe da se dogodi, poručuje Vučić.

Predsednik se danas sastaje sa predstavnicima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije, u Palati Srbija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare