2. Juna 2023.

Grad Banjaluka vraća u vlasništvo zgradu Radničkog univerziteta

“Ovim je potvrđeno da je „Naš dom“ nezakonito, na prevaru upisao pravo svojine nad objektom u Grčkoj ulici, te da je upis prava svojine posljedica izvršenog krivičnog djela. Nakon pravne pobjede po pitanju Sokolskog doma, ovo je još jedna pravna pobjeda Grada u borbi za imovinu svih naših građana”,  poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naime, presudom Vrhovnog suda Republike Srpske od 11. maja 2023. godine odbijena je revizija preduzeća „Naš dom“ i potvrđena presuda Višeg privrednog suda u Banjaluci, kojom je odbijen tužbeni zahtjev tužioca „Naš dom“ za predaju u posjed objekta u Grčkoj ulici br. 4, u kojoj je smješten Centar za obrazovanje odraslih.

“Vrhovni sud Republike Srpske je potvrdio da „Naš dom“ nije dokazao da je vlasnik navedenog objekta, odnosno da je objekat u Grčkoj ulici stekao na nezakonit način, te da je upis prava svojine posljedica izvršenog krivičnog djel”, navode iz Gradske uprave.

Grad Banjaluka  je tokom trajanja postupka isticao da objekat u Grčkoj ulici nije bio predmet izvršene privatizacije, jer se radi o objektu koji je spomenik kulture, a što su potvrdili i nadležni sudovi u ranijim postupcima koji su vođeni po tužbi ovog preduzeća.

@Ova presuda je još jedan dokaz koji će Gradu služiti u postupku pred Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove koja je izvršila upis prava svojine preduzeća „Naš dom“ na ovom objektu i konačan upis Grada, kao vlasnika, jer su nadležni sudovi u više postupaka utvrdili da je Grad vlasnik objekta u Grčkoj ulici br. 4”, ističu iz Grada Banjaluka.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare