30. Augusta 2023.

Grad Banjaluka izmirio sva dugovanja prevoznicima za subvencije

 Izmirena su sva dugovanja u skladu sa Odlukom o subvencijama za javni prevoz u iznosu od 1,2 miliona KM, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je komentarišući pojedine navode da grad nije izmirio obaveze prema prevoznicima istakao da je Prijedlog odluke o subvencijama upućen Skupštini Grada, koji je u četvrtak tokom prvog dijela zasjedanja odbijen.

“Odbijanjem ove odluke se dovodi u pitanje nastavak besplatnih politika za koje smo se borili i koje skupštinska većina želi da ukine nakon skoro tri godine od uspostavljanja te prakse”, kazao je gradonačelnik.

Dodao je da će ovu odluku ponovo predložiti u septembru, ali da prevoznici nisu spremni da voze kao do sada bez usvojene odluke.

“Tražiću od rukovodstva Skupštine Grada da se izjasni zašto ne podržava odluku u vezi sa subvencijama za gradski prevoz, od čega zavisi besplatan i povoljniji javni prevoz za određene kategorije. Pozivam ih da odustanu od tog stava ili ću u suprotnom pozvati više hiljada penzionera, ali i sve one građane koje uživaju benefite naših politika da se okupimo ispred zgrade komiteta SNSD-a kako bismo poslali poruku da interes naših građana mora biti iznad svih političkih previranja. Ovo je opstrukcija usmjerena protiv interesa Banjaluke i naših građana i to nećemo dozvoliti”, naglasio je Stanivuković.

Podsjećamo, prevoznici u Banjaluci najavili su da od septembra neće izdavati mjesečne karte po povlaštenim cijenama, jer, kako ističu, gradska skupština nije usvojila odluku kojom se to definiše za period od sljedećeg mjeseca, što je prvi problem, a drugi je to što grad ima dugovanja prema prevoznicima za prethodne mjesece.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare