22. Septembra 2023.

Govor Vučića na američkoj televiziji: “Uvijek je “obostranizam”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu “Wake Up America” na američkoj televiziji Njuzmaks.

“Moramo da budemo objektivni što je više moguće. Znate da smo mi u pregovaračkom procesu pod okriljem Evropske unije. Pre toga smo imali dobre pokušaje sa administracijom predsednika Trampa. Mi smo pokušali da implementiramo Vašingtonski sporazum”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Istakao je da je u okviru Briselskog sporazuma postignutog pre 10 godina jedna od obaveza prištinske strane bila formiranje Zajednice srpskih opšina, što i dalje nije učinjeno.

“Sada se bojim eskalatornih mera koje vlast Aljbina Kurtija preduzima u poslednje vreme, i koje će, bojim se, ponavljati i sutra, prekosutra i svakoga dana”, rekao je predsednik.

Istakao je da Kurti ovakvim ponašanjem stalno provocira Srbe i da mu nije jasno šta očekuje.

“Ja sam video da je i državni sekretar Entoni Blinken reagovao, da je reagovala i Evropska unija”, rekao je Vučić i dodao da te reakcije ipak nisu bile dovoljno jake kako bi ubedile Kurtija da prestane sa ovakvim provokacijama.

Na pitanje novinara da li smatra da bi reakcije morale biti snažnije, Vučić odgovara:

“Mi bismo voleli da vidimo veoma jasne signale od američke administracije i Evropske unije. Sa vremena na vreme, usudiću se da kažem, mi dobijamo signale, u srpskom smo to nazvali ‘obostranizam’, uvek kada treba da reaguju, bez obzira ko je pokretač i čija je krivica uvek su ‘dve strane'”, rekao je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare