9. Novembra 2025.

Gordon Remzi ostao bez riječi zbog računa iz restorana: “Šta je, ovo, dođavola?”

Poznati kuvar Gordon Remzi, vlasnik restorana sa ukupno osam Mišelinovih zvezdica, bio je zapanjen cenom obroka tokom proslave rođendana svoje supruge Tane u Kanu.

Iako su gosti njegovog restorana navikli na visoke cene, čak je i Gordon Remzi bio šokiran iznosom na računu za jedno jelo.

Jastog od 220 evra

Sećajući se događaja, Remzi je za LadBible ispričao kako je počastio svoju ženu njenim omiljenim jelom za rođendan.

“Sedeli smo u hotelu u Kanu i ona je jela jastoga jer to voli. To je poslastica, rođendan joj je”, rekao je Remzi, otkrivajući da su im za jastoga naplatili čak 220 evra.

“Nisam škrt i nisam stipsa, ok, nikada ne dovodim u pitanje račun. Ali, 220 evra, šta se dođavola dešava?”, dodao je.

Pošto njegova žena nije mogla sve da pojede, kuvar je “zgrabio” ostatak  i pojeo, kako ne bi bacio.

“Da je moja majka čula da sam platio 220 evra za glavno jelo od jastoga na jugu Francuske, pretukla bi me. Ona ne potroši toliko na namirnice za mesec dana”, zaključio je.

Jelo koje nikada ne bi trebalo da naručite

Pored anegdote o skupom jastogu, zvezda serije “Paklena kuhinja” podelila je i nekoliko saveta za goste restorana.

U intervjuu za časopis “Town & Country”, otkrio je da nikada ne bi trebalo da naručujete jelo sa liste “dnevnih specijaliteta”, a posebno je upozorio na supu dana.

“Pitajte koja je bila jučerašnja supa dan pre današnjeg specijaliteta”, posavetovao je.

“Mogla bi to biti supa meseca”.

Njegov glavni savet je da izbegavate skoro sve na tabli sa dnevnim specijalitetima, posebno ako je lista predugačka.

“Dnevni specijaliteti su tu da nestanu tokom večeri. Kada navedu 10 dnevnih specijaliteta, to nije ništa posebno”, objasnio je.

Takođe je dodao da gosti treba da budu oprezni sa restoranima koji se hvale kvalitetom svoje hrane koristeći izraze poput “poznati” ili “najbolji u zemlji” bez ikakvih dokaza.

Foto: EPA/DANIEL HAMBURY

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare