15. Marta 2023.

Google prikazao “čarobni štapić” i druge AI proizvode, čekamo odgovor Microsofta

Kompanija Google već mesecima pokušava da uhvati korak sa kompanijom OpenAI, od trenutka kada je predstavljen ChatGPT i kada se zahuktalo tržište generativne AI industrije.

Prvi korak kompanije u ovom smeru je bio Bard AI (koji se baš i nije proslavio), a sada je najavljeno da AI stiže u gotovo svaki Google proizvod u koji to bude moguće da se implementira.

https://twitter.com/Google/status/1635627730564702210

Nove AI funkcije stižu u gotovo sve Google Workspace proizvode. To uključuje i “čarobni štapić” za popularni Google Docs softver.

Prema navodima kompanije, korisnici će moći da da Ai koriste za imejl poruke, tekstualne dokumente, automatski generišu fotografije i video uz Slides, Sheets će moći da kreira formule zasebno, prevod će biti automatizovan u Meet servisu, dok će Chat dobiti fluidnije funkcije za obavljanje poslova.

https://twitter.com/GoogleWorkspace/status/1635627596288348160

Microsoft je u međuvremenu za četvrtak najavio predstavljanje svojih AI proizvoda za poslovne korisnike, koji će “ponovo preobratiti produktivnost”, pa očekuje se da će oni biti prikazani za Word i ostali kompanijin softver.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare