12. Juna 2023.

Google Chat dobija prediktivne poruke

Google Chat, aplikacija za razmenu poruka sada ima funkciju “pametnog pisanja” koje omogućava da veštačka inteligencija umesto korisnika napiše prediktivne poruke u kontekstu trenutnog razgovora. Na taj način korisnicima će uštedeti vreme izbegavajući višak kucanja, objavila je kompanija na svom blog postu.

Cilj kompanije je, kako piše, da pomogne u bržem komuniciranju kako bi poslovni projekti i komunikacija efikasnije bili obavljeni. Ukoliko se predlozi koje veštačka inteligencija za završetak rečenica korisnicima posebno svidi, mogu je koristiti klikom na dugme “tab”.

Iako je prvobitno predviđena za poslovnu upotrebu, aplikacija Chat, nekadašnji Hangouts dostupna je besplatno i pojedinačnim korisnicima. U odnosu na Hangouts, Chat ima unapređene reakcije na poruke i novu AI opciju.

Kompanija napominje da će nova funkcija biti automatski uključena, ali je korisnici ukoliko im ne odgovara, mogu ručno isključiti. To mogu uraditi jednostavnim poništavanjem opcije “Enable predictive suggestions as you compose a message on web and desktop” u Smart compose delu u Chat podešavanjima. Svim korisnicima ažuriranje aplikacije biće dostupno od 26. juna, a opcija prediktivnih poruka biće dostupna za engleski, italijanski, portugalski, španski i francuski jezik.

Foto:Profimedia

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare