24. Augusta 2023.

Gmail verifikacija naloga će stizati češće nego inače

Dodatna Gmail verifikacija naloga pojavljivaće se i kada budete hteli da dodate nove mejl adrese na listu za prosleđivanje poruka ili pri menjanju filtera

Kako bi sprečila neovlašćeni pristup vašem nalogu, dodatna Gmail verifikacija naloga trebalo bi da onemogući da neko drugi pristupi vašem nalogu. Naime, Google će zahtevati da potvrdite da vi upravljate svojim Gmail nalogom kada, na primer dodate novu mejl adresu za prosleđivanje poruke.

Gmail verifikacija će tako, osim prijavljivanja na novim uređajima, tako biti prisutna i kada pokušate da napravite novi, izmenite postojeći ili uvezete nove filtere za sređivanje mejlova na svom nalogu.

Dodatni korak potvrde identiteta će takođe biti proširen i na IMAP pristup, tačnije kada pokušate da ga omogućite u okviru podešavanja.

IMAP je akronim od Internet Message Access Protocol i omogućava da čitate svoje poruke na više uređaja koje se sinhronizuju u realnom vremenu

Google je ovu novinu uveo kao dodatni korak koji sprečava neovlašćeni pristup našim nalozima, za koji možda nismo ni svesni da postoji.

S obzirom na to da će verifikacija biti nasumična, kompanija objašnjava na blogu da će je primenjivati kada primeti da je radnja koju pokušavate da obavite „rizična“. Tada će vam poslati zahtev za potvrdu identiteta, a ukoliko potvrda ne uspe ili ne bude obavljena, Google će vam poslati „kritično bezbednosno upozorenje“ na takozvane pouzdane uređaje koje koristite.

Dodatna Gmail verifikacija naloga

Dodatna zaštita naloga biće dostupna svima koji se služe Google Workspace uslugama, kao i onima sa ličnim nalozima. Međutim, kompanija napominje da funkcija podržava samo aktivnosti u okviru njenih proizvoda i one koji, logično, koriste Google za potvrdu identiteta (identity provider).

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare