1. Aprila 2023.

“Glupi telefoni” se vraćaju u modu

Generacija Z je praktično rođena u digitalnom dobu, ali u zanimljivom spletu okolnosti sve više njih odbacuje pametne telefone i okreće se jednostavnim telefonima (“glupi telefoni”) koji im dozvoljavaju praktično samo da pozovu nekoga ili pošalju poruku u nastojanju da smanje vreme ispred ekrana.

Iako su ovi uređaji, poznati danas kao “glupi telefoni”, zastareli tokom godina, dostižući vrhunac u ranim 2000-im pre dolaska originalnog iPhona telefona, 2007. godine, prema pisanju CNBC generacija Z u Americi ih sada vraća u upotrebu.

HMD Global, proizvođač Nokia telefona, kaže da su u Americi svakog meseca tokom prošle godine prodali na desetine hiljada preklopnih i kliznih telefona, uprkos tome da se ovi telefoni gotovo uopšte ne prodaju na globalnom nivou.

Sve veća potražnja za “glupim telefonima” delimično je vođena novim pokretima generacije Z da se isključe sa društvenih mreža.

Trend je počeo da se širi i na influensere koji su počeli da dokumentuju svoj put ograničavanja vremena ispred ekrana upotrebom “glupih telefona”. Zvuči paradoksalno biti influenser i propagirati manju upotrebu društvenih mreža, ali to je sada trend.

Glupi telefoni

U međuvremenu, kompanije kao što su Light i Punkt koriste popularnost ovog trenda prodajom telefona koji ograničavaju šta korisnik na njima može da radi. Zapravo ne mogu ništa, osim da zovu i šalju poruke.

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare