Glumio je Bećira Kuduza u filmu koji je snimljen po istinitoj priči - BIGportal.ba
Ex Yu

Glumio je Bećira Kuduza u filmu koji je snimljen po istinitoj priči

Evo kako danas izgleda

Kuduz je jugoslavenski dramski film snimljen 1989. godine u režiji Ademira Kenovića i u produkciji Bosna filma. Scenarij su zajednički napisali Abdulah Sidran i Ademir Kenović.

Slobodan Ćustić „Alija“  je srbijanski glumac, rođen 1958. godine u Derventi. Glumio je u mnogim filmovima jugoslovenske produkcije, ali najpoznatija mu je uloga naslovnog lika u filmu Kuduz.

Photo: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

Slobodan Ćustić u sretnom je braku sa 23 godine mlađom suprugom Jelenom, sa kojom ima četvero djece koja nose nesvakidašnja imena – sinove Vasilija Vida, Tanasija i Ozrena, te kćerku Zariju. Iz prvog braka, glumac ima još dva sina – Nikolu i Ljubomira.

Kuduz je priča o tragičnoj ljubavi. Ona se odvija u tmurnom socijalnom okruženju gradskih periferija. Badema, zavodljiva lokalna djevojka, upoznaje se sa Bećirom Kuduzom koji je upravo izišao iz zatvora. Niti razlika u godinama niti činjenica da Badema ima djevojčicu (ne znajući ko joj je otac) ne sprečava ih da budu zajedno, ali svako sa svojim sopstvenim planovima. Kuduz sanja da pokrene svoju vlastitu građevinsku firmu, dok Badema želi da radi u lokalnom kafiću gdje je zabavno i nije nikad dosadno.

Ali Badema, očito je pomalo naivna, i nije dobra domaćica. Međutim, Kuduz je čovjek kojeg prati tragedija, razdiran od ljubavi, strasti i ljubomore. Njih dvoje se prepiru i zatim se mire, onda se opet sukobljavaju pa se ponovo vraćaju jedno drugom i tako se priča razvija dok ne dostigne svoj neizbježan tragičan kraj. I sve bi to bilo krajnje banalno i nevažno da nije činjenice da iza ove tragedije leži čista, prava ljubav dvoje ljudi koji su pronašli jedni druge u ovom okrutnom svijetu: Kuduz i Bademina petogodišnja kćerkica Amela.

Danas objavljeno

Odrastao je u domu, majka mu nikad nije došla u posjetu: Teška životna priča Džeja Ramadanovskog

Vanja A

Nekada je bila Mis Jugoslavije, a danas žena šeika: Ja sam povampirena Hurem

Vanja A

Aleksandra Prijović o odgajanju sina

Vanja A

Ostavite komentar