26. Aprila 2023.

Glumac otkrio da ima Parkinsonovu bolest: Rastužio fanove širom svijeta

Iako je komičaru bolest dijagnostifikovana pre dve godine, on je tek sada odlučio da vest o svom zdravstvenom stanju podeli sa svetskom javnošću.

“Imam Parkinsonovu bolest, ali sam pod lekarskom pažnjom i sve je u redu. Završio sam sa standup-om. Od sada pa nadalje, fokusiram se samo na pisanje i glumu”, rekao je glumac.

U dvominutnom snimku, rođeni Bruklinac je objavio da je “upravo završio” snimanje 12. sezone čuvenog sitkoma Larija Dejvida, dodajući da je “veoma zahvalan što je deo te serije”.

Tada je razgovor dobio tmuran obrt.

“Ali znate da mi je poslednje tri i po godine bilo teško. I ljudi su rekli: “Bože, nisam se čuo s tobom, jesi li još na turneji?’ Pa, evo šta se zaista dogodilo”, naveo je glumac.

Luis je objasnio da su njegove nevolje počele pre tri i po godine kada je bio usred turneje komedije i odlučio da “ne želi više da bude na putu”.

“Rekao sam: ‘Znaš, ja sam na vrhuncu svoje igre. Posle skoro 50 godina, samo ću to nazvati odustajanjem. I osećao sam se sjajno zbog toga. A onda iz vedra neba, sve je krenulo naopako”, naveo je glumac.

Komičar je rekao da je prošao četiri uzastopne operacije: operaciju leđa, operaciju ramena, operaciju zamene ramena i operaciju zamene kuka.

Nažalost, to je bio samo vrh ledenog brega.

“Povrh toga, pre dve godine, počeo sam ukočeno da hodam, mrdao sam nogama. Otišao sam kod neurologa, išao sam na skeniranje mozga i dijagnostifikovana mi je Parkinsonova bolest”, naveo je glumac.

https://twitter.com/TheRichardLewis/status/1650299772400701440

Prema klinici Mejo, Parkinsonova bolest je progresivni poremećaj koji utiče na nervni sistem i delove tela koje kontrolišu nervi.

“Simptomi počinju polako. Prvi simptom može biti jedva primetan premor u samo jednoj ruci. Drhtanje je uobičajeno, ali poremećaj takođe može izazvati ukočenost ili usporavanje pokreta.”

Generalno, simptomi neurološkog poremećaja se pogoršavaju kako stanje napreduje tokom vremena, navode iz klinike

Luis je rekao da je jedina “dobra” stvar to što je bolest “dobio kasno u životu”

Prijatelji i fanovi su Ričardu poslali svoje pozitivne misli na Tviteru, piše NY Post.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare