27. Jula 2023.

Glumac Kevin Spejsi oslobođen svih optužbi

Poslije više od 12 sati vijećanja, porota je američkog glumca, nagrađenog Oskarom, oslobodila svih devet optužbi, uključujući seksualni napad, navođenje osobe da se uključi u seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost

Glumac Kevin Spejsi oslobođen svih optužbi
Glumac Kevin Spejsi stiže u londonski sud na izricanje presude, 26.7.2023.

Porota londonskog suda odlučila je da glumac Kevin Spejsi nije kriv zbog seksualnih delikata protiv četvorice muškaraca, piše Rojters.

Posle više od 12 sati većanja, porota je američkog glumca, nagrađenog Oskarom, oslobodila svih devet optužbi, uključujući seksualni napad, navođenje osobe da se uključi u seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost.

Spejsi (64) je počeo da plače i da se zahvaljuje porotnicima, a zatim je napustio sudnicu kroz sporedni izlaz. 

Tokom četvoronedeljnog suđenja, tužioci su rekli da je glumac agresivno dodirivao trojicu muškaraca u incidentima koji su se desili između 2004. i 2013. u Britaniji, kada je radio u londonskom pozorištu Old Vik. Četvrti je rekao da je zaspao u londonskom stanu holivudske zvezde, a kada se probudio, primetio je da Spejsi vrši seksualni čin (oralni seks) nad njim.

Spejsi je tokom svedočenja izjavio da je tužba protiv njega slaba i da su se “incidenti”, ako su se uopšte dogodili, bili sporazumni. Priznao je da je bio promiskuitetan, da je dosta flertovao i imao “slučajne, neselektivne seksualne susrete”.

Iako je, kako kaže, možda nespretno prišao jednom od muškaraca, rekao je da nikada nikoga nije napao i poručio da je motiv onih koji su ga tužili bio da zarade novac.

Spejsi je rekao sudu da su tri od četiri podnosioca tužbe pokrenula građanske tužbe protiv njega, rekavši da ga je jedan kontaktirao tražeći isplatu više od 577.400 dolara.

Njegov branilac Patrik Gibs poručio je da nije zločin voleti seks ili imati usputan seks čak iako ste poznata ličnost i da “nije zločin imati seks sa nekim istog pola, jer je 2023. godina, a ne 1823.”.

Porotnici su takođe saslušali pevača Eltona Džona i njegovog supruga Dejvida Furniša koji su svedočili u sklopu Spejsijeve odbrane.

RTmagazin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare