26. Maja 2024.

Gimnazija se oprostila od Katarine Trivić: “Bila si previše hrabra za ovu planetu”

“Teško je početi. Toliko toga je za reći, ali nedostaju riječi. Ono što osjećamo ni najrječitiji ne bi mogli opisati. Bila si previše hrabra za ovu planetu. Planetu na kojoj si se protivila nijemoj egzistenciji i tragala za životom u kojem ćeš pored onoga što ti on nudi, uvijek tražiti još. Bićeš upamćena kao rijetkost u mnoštvu svih nas kojima si uzor i pratilja na ovom putovanju koji je bez tebe izgubio tračak sunca”, stoji u objavi.

Kako su istakli, Katarina je bila najhrabrija kad joj je bilo najteže, najnesebičnija kada se svijet rušio i najveselija kada se činilo kao da sutra ne postoji.

“Tvoja ljubav prelazila je sve granice. Tvoj osmijeh odbijao je svaku tamu. Tvoja snaga i volja za životom svima nama bile su vjetar u leđa, iako bi mnogi rekli da je trebalo biti suprotno.

Zračila si dobrotom i radošću. I ne znamo zašto pišemo u prošlom vremenu. To je pogrešno, jer si tu. Osjećamo te. Znamo da nisi otišla i da nikada nećeš. Čuvaj nas. I mi ćemo čuvati tebe. Sada si tamo gdje bolest ne postoji. Ništa te ne boli. Mirna si”, napisali su iz banjalučke Gimnazije opraštajući se od Katarine.

Dodali su da sa ne strpljenjem iščekuju njihov sljedeći susret.

“Budi strpljiva, obećavamo ti da ćemo i mi pokušati biti. Bićemo strpljivi, ali sa nestrpljenjem iščekivati naš sljedeći susret. Za nas ćeš zauvijek biti nasmijana djevojčica iz predzadnje klupe do prozora. Vidimo se na nekom ljepšem mjestu”, istakli su iz Gimnazije.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare