SASTOJCI:
300 g kora (iz zamrzivača)
400 g svježeg sira
3 jajeta
3 kašike ulja
100 ml jogurta
ravna kašičica soli
kašičica masti (za pleh) susam
PRIPREMA:
U pleh stavite kašičicu masti pa ga ubacite u rer-nu, koju ste uključili na 200 stepeni, da se mast istopi i ugrije. U dubljoj činiji umutite jaja da postanu pjenasta, pa im dodajte sve ostale sas-tojke i dobro promiješajte. U činiju sa filom izlo-mite kore na što manje komade. Ovaj postupak ide veoma lako jer su zamrznute i krte, dakle, kore se ne odmrzavaju prije upotrebe. Nemojte izmrviti sve kore odjednom, već postepeno i sva-ki put dobro promiješajte kako bi se kore sa svih strana obložile filom. Dobijenu smjesu sipajte na ugrijanu mast u plehu, poravnajte je kašikom, pospite susamom, pa pecite oko pola sata, odno-sno dok gibanica ne porumeni.*
Nezavisne.