17. Aprila 2023.

G klasa na indijski način: Ima mjesta za 10 putnika

Međutim, jedan benzinac je dokazao da može da im parira.

Dodge je već pokazao kako se prave startni i relativno pristupačni automobili. Tesla je takođe pokazao da može da uradi isto – ponudi izuzetno brz automobil i zadrži četiri sjedišta.

Force Citiline u okviru normalnih gabarita nudi prijevoz za 10 osoba.

Snažno inspiriran starom G klasom, ovaj model tehnološke korijene vuče iz zadnje decenije prošlog milenijuma, ali istovremeno zadržava visok stepen funkcionalnosti.

Ovo višefunkcionalno vozilo u 5120 mm dužine ima četiri reda sjedala, a to znači kako će prevesti do 10 putnika u konfiguraciji 2+3+2+3. Naravno, sa svim podignutim sjedalima zaboravite na prtljag.

Ako mislite da je nedostatak što ovaj model ne može prevesti cijeli fudbalski tim, tu su i druge izvedbe.

Naprimjer, manje komforni Trax Cruiser može prevesti do čak 13 osoba.

Citiline sprijeda ogromnim halogenim svjetlima jasno daje do znanja kako se ne radi o G klasi. O ulasku u auto, posebno na zadnja sjedišta u četvrtom redu, možemo samo reći kako je, s obzirom na broj vrata, sigurno izazovan. Dobra je vijest da se naslon drugog reda preklapa, a u trećem redu je predviđen uski prolaz između sjedala.

Oprema je siromašna, ali ipak uključuje klimatizacijski sistem, i to sa zasebnim podešavanjem zadnjeg dijela kabine. Ispod poklopca je pak Mercedesov 2.6-litreni dizelaš s maksimumom od tek 91 KS i 250 Nm. Usuglašen je s pet-stupenim ručnim mjenjačem.

I sad najbolja vijest – ovo izuzetno robusno i prostorno vozilo u Indiji starta cijenom od oko 18.500 dolara.

Foto: Force Citiline promo
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare