5. Oktobra 2023.

Fudbalsku loptu zamijenio je mikrofonom i postao najbolji

Ćerke i misteriozna supruga njegova su najveća ljubav

Nekad i sad rubrika pokazuje kako su naše najveće zvezde izgledale u detinjstvu

Dečak sa slike verovatno vam ne deluje poznato, međutim, ostvario je karijeru na kojoj bi mu mnoge kolege pozavidele i danas važi za najboljeg pevača svih vremena. 

Rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Odrastao je u skromnoj porodici, majka Stana bila je domaćica, a otac Vladimir policijski oficir. Za mlađeg brata Dragana veoma je vezan. 

U detinjstvu je bio veoma zainteresovan za sport. Bio je golman Fudbalskog kluba „Želja”, a posle nekog vremena se povukao i posvetio atletici. 

Nije mnogo prošlo, a on je odlučio da atletiku zameni glumom. Primljen je u Pionirsko pozorište, a svoj talenat pokazao je u predstavama „Dečaci Pavlove ulice“ i „Kekec i Mojca“. 

Iako je pohađao gimnaziju i muzičku školu, muziku je smatrao hobijem. Prvi ozbiljan nastup imao je 1967. godine na takmičenju pevača amatera u Boki Kotorskoj. 

 

Posle festivala „Vaš šlager sezone“ njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom. Poznati kompozitor Kornelije Kovač ga je zapazio i pozvao da bude član „Korni grupe” umesto Dada Topića.

Solo karijeru započeo je 15. aprila 1972. godine ponovnim učešćem na festivalu „Vaš šlager sezone“ gde se predstavio pesmom „Sinoć nisi bila tu“, koju je Kemal Monteno prvobitno namenio Josipi Lisac

U godinama koje su usledile snimio je pesme koje su i dan-danas veliki hitovi, a njegovo ime postalo je poznato širom zemlje i regiona. 

Iako važi za najboljeg pevača o njegovom privatnom životu se malo zna. Godinama uživa u skladnom braku sa lepom Aleksandrom koja ne voli javno da se eksponira, a koja mu je podarila ćerke Unu i Laru. 

Sada već sigurno znate da je pevač čije su se fotografije iz mladosti našle u našoj rubrici „Nekad i sad“ legendarni Zdravko Čolić. 

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare