27. Septembra 2023.

FSS smjenjuje prvog čovjeka srpskog suđenja

Odbor za hitna pitanja FSS zameniće predsednika Sudijske komisije.

FSS će u četvrtak smeniti aktuelnog predsednika Dejana Filipovića, a na njegovo mesto će imenovati njegovog imenjaka Santrača.

Smena dolazi nekoliko dana nakon drame u vezi sa imenovanjem Srđana Jovanovića za sudiju 171. “večitog” derbija.

“Očekivana promena u vrhu najodgovornije komisije Fudbalskog saveza Srbije dolazi kao plod pojačanog pritiska Crvene zvezde. Iz kancelarije šampiona Srbije, poslednjih dana, odapet je niz strelica ka Dejanu Filipoviću, presudnih za definitivno ozvaničenje promene na vrhu”, prenosi Sportklub.

Pre Zvezde, Filipovića su kritikovali i iz redova Partizana, a njegovu ostavku je zahtevao sportski direktor crno-belih Ivica Kralj.

Još uvek aktuelni predsednik dobio je odrešene ruke da tokom nedelje formira međunarodnu listu sudija za narednu sezonu.

Konačna odluka FSS trebalo bi da do petka bude poslata u Nion.

Rukovođenje komisijom, od četvrtka, preuzeće Dejan Santrač.

Nekadašnji arbitar iz Pavliša, aktuelni zamenik gradonačelnika Vršca, po okončanju sudijske karijere bio je i angažovan u radu nekoliko klubova, pančevačkog Železničara, Vršca, Smedereva…

Zanimljivo, na početku mandata od juna 2021, bio je jedan od najbližih saradnika Dejana Filipovića.

Politički angažman i javna funkcija uticali su da Santrač, sedam meseci po imenovanju, napusti mesto u FSS, iako je javna tajna da sa Filipovićem nije bio na istim talasnim dužinama tokom zajedničkog angažmana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare