13. Aprila 2023.

FSB: Pentagon stoji iza sajber-napada na Rusiju

FSB ističe da Pentagon sarađuje sa međunarodnim (Anonymous, Silence) i nacionalnim (Ghost Clan – SAD, RedHack – Turska, GNG – Gruzija, Squad 303 – Poljska i drugi) hakerskim grupama.

U saopštenju se dodaje da obavještajna služba može “da identifikuje konkretna lica i organizacije, kao i realne nalogodavce umješane u hakerske napade na rusku infrastrukturu i privede ih pravdi”.

FSB navodi da su analizom identifikovanih kompjuterskih prijetnji dobijeni podaci koji svedoče da za masovne hakerske napade na Rusiju Sjedinjene Američke Države i druge zemlje NATO-a koriste Ukrajinu, a uz pomoć njene mrežne infrastrukture Zapad koristi nove vrste sajber-oružja.

U pokušaju da prikriju umješanost u sajber-napade na Rusiju, SAD pokušavaju da kao autora sajber-napada prikažu grupu IT Army of Ukraine, primjećuje se u saopštenju FSB.

Ova grupa izvela je na hiljade kompjuterskih napada na ruske informacione resurse, precizira se u saopštenju.

FSB dodaje da je od početka prošle godine zabilježeno više od pet hiljada hakerskih napada na kritičnu infrastrukturu Rusije, ali su blagovremenim mjerama njihove posljedice spriječene.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare