3. Marta 2024.

Francuz mali, ali hrabar: Šta Renault kaže o dvoboju EV-SUS motori?

Sve više brendova stoji na klackalici – da li da nastave sa proizvodnjom SUS automobila, ili da se potpuno posvete električnim vozilima. Iz ove dileme nije izuzet ni Renault, ali je šef te marke rekao kakvo je njihovo stanovište.

Kako je otkrio Fabris Kamboliv, Reanult će nastaviti da ima SUS automobile u svojoj ponudi bar još tokom sledeće decenije, a istovremeno će se truditi da svojim kupcima ponude i zanimljiva elektrifikovana vozila.

Renault je i inače bio oprezan u najavama velike tranzicije na baterije. Pre godinu i po dana, šef grupe Luka de Meo je rekao da će možda do kraja decenije Renault preći na 100% električna vozila, ali je ostavio prostora da će to “zavisiti od tržišta”.

“Za mene, ne pravi se pitanje da li ćemo preći samo na EV tokom 2030-ih. Pratićemo trendove kompetitivnim ponudama, i to na oba koloseka (SUS i EV)”, rekao je Kamboliv za Automotive News Europe.

Ovo znači da će se, kao što je već i najavljeno, Renault na tržištu takmičiti novim električnim Renault 5 modelom sa jedne, odnosno Renault Clio modelom sa SUS pogonom sa druge strane.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare